top of page
Kübra Tüne Güven

Stockholm Ulaşım Rehberi

Stockholm ulaşım rehberi listesinde ilk söylenmesi gereken sanat eseri niteliğindeki metro durakları olmalı tabi ki. Metro biletleri tıpkı şehrin geriye kalan her şeyi gibi çok pahalı olduğundan tüm duraklardan binme şansınız olmayacaktır, ama belli başlı durakları görmelisiniz. Havalimanından şehir merkezine ulaşma kısmına gelirsek, Türkiye’de yalnızca Stockholm Arlanda havalimanına uçuş olduğundan bu havalimanı üzerinde durmak gerek.

Stockholm ulaşım rehberi deyince ilk olarak havalimanından şehir merkezine gitmenin yollarını anlatmak gerek. Stockholm-Arlanda Havalimanı şehirden 40 km uzaklıkta bulunur. Arlanda Havalimanından şehir merkezine ulaşabilmek için çeşitli yollar izleyebilirsiniz:


The Arlanda Express




The Arlanda Express bu yolların en pahalısı fakat en hızlısıdır. 15 dk’da bir hareket eder ve 20 dk içinde sizi şehir merkezine ulaştırır. Kişi başı yaklaşık 25-30 euro arası bir ücreti vardır.


Flygbussarna Airport Coaches


Bu otobüsler sizi 35-45 dklık bir zaman diliminde şehir merkezine ulaştırır. Kişi başı yaklaşık 10-12 arası bir ücreti vardır.

Bu iki yolun yanı sıra şehir merkezine toplu taşıma mevcuttur. Yarım saatte bir Arlanda istasyonundan kalkan trenler sizi 43 dk da Stockholm şehir merkezine ulaştıracaktır.

Şehir merkezine havalimanlarının tümünden taksiler de kalkmakta olup ücret açısından tabi ki tavsiye edilmemektedir.


Şehir içi ulaşıma gelecek olursak, Stockholm metro durakları aşağıdaki gibi:


Metro duraklarının her biri birer sanat eseri diye bahsetmiştim, Bunlardan birini görelim derseniz, Radhuset isimli istasyona uğramadan gitmemenizi öneririm.


Şehir içinde metronun yanı sıra, Tramvay, Otobüs ve Feribot hatları mevcut. Stockholm adacıklardan oluşan bir şehir olduğundan bu hatları ister istemez kullanıyorsunuz. Merkez istasyonundan şehrin her tarafına ulaşmanız oldukça kolay. Siz yine de en ucuz olanları tercih etmeye çalışın, çünkü bu şehirde zaten para harcayacağınız çok şey var.



Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page