top of page
Kübra Tüne Güven

York Alışveriş Rehberi

York şehri, çok büyük ve karmaşık bir şehir değil. Merkezde alışveriş anlamında gidebileceğiniz butik dükkanlar ve Outlet Center’lar mevcut. York alışveriş rehberi yazımızın iki kısmı olacak, birincisi şehir merkezinden alıp sevdiklerinize veya kendinize getirebileceğiniz hediyelik eşyalar. İkinci kısım ise ünlü alışveriş lokasyonları ve alışveriş merkezleri.


York Şehrinden Alabileceğiniz Hediyelik Eşyalar


Çikolata

York şehri çikolatasıyla ünlü bir şehir mi diye soracak olursanız, aslında değil. Fakat şehri ilk ziyaretinizde anlayacaksınız ki turist atraksiyonlarından en önemlilerinden biri York’s Chocolate Story. Şehir merkezinde hemen hemen her sokak köşesinde York’s Chocolate Story tabelalarını görebileceğiniz gibi, şehri saran mükemmel çikolata kokusunu da hissedeceksiniz. Hem kendinizi hem sevdiklerinizi sevindirmek için çikolatadan güzel bir hediye var mı?


Çay

Evet İngiltere’nin her yerinde çay meşhur, English Breakfast Tea gibi dünya markalarını her yerde bulabilirsiniz. Fakat York şehrinde Yorkshire etiketli çayları alıp deneyebilir, arkadaşlarınıza hediye olarak götürebilirsiniz.


Dekoratif Hediyelik Eşyalar

York şehrinde muhtemelen bulabileceğiniz en ideal ve en çok satılan hediyelik eşya üzerinde York yazan minik porselen çaydanlıklardır. Bununla birlikte klasik hediyeliklere bir göz atayım derseniz York Minster çevresinde ve Shambles marketin olduğu caddede bir çok hediyelik dükkanı mevcut.


York Şehrinin Ünlü Alışveriş Mekanları


York Alışveriş Rehberi yazımıza moda ve alışveriş tutkunlarıyla devam edelim. Ulaşım Rehberi kısmında adreslerini bulabileceğiniz Park&Ride alanlarından birine giderek bir otobüsle ulaşabileceğiniz büyük alışveriş merkezinden bahsedelim.


McArthurGlen’s York Designer Outlet

Hem alışveriş için büyük mağazalar bulabileceğiniz hem de Türkiye’de adım başı rastladığınız AVM ortamına rastlayabileceğiniz Outlet merkezi. Adresi şöyle:St. Nicholas Avenue, Fulford, York, YO19 4TA. The Red Line Park&Ride üzerinden bineceğiniz 7 numaralı otobüsle ulaşabilirsiniz.


Takı alışverişi için gidebileceğiniz birkaç dükkan ve adresleri şöyle:

Porta Dextra Gallery : 1a High Petergate, York, YO1 7EN

Bradley’s Jewellers: 67 Low Petergate, York, YO1 7HY

Pandora York: Unit 3 – 1/5 , Davygate, York, YO1 8QR

Bunların yanı sıra eğer York şehrinin alışveriş kategorileri hakkında ekstra bilgi edinmek isterseniz ilgi alanınız olan alanı seçerek dükkan isimlerine ve adreslerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

21 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page