top of page
Kübra Tüne Güven

York Konaklama

York Konaklama konusuna diğer şehirler kadar bütçeyi düşünerek karar vermedik. Çünkü şehri hem çok merak ediyorduk, hem de yalnızca 2 gün 1 gece burada bulunacağımızdan güzel bir otelde kalmak istedik. Bu sebeple lüks bir seçim yaparak beş yıldızlı bir otel seçtik. Judge’s Lodging isimli otelimiz tam merkezdeydi, geceleri çok keyifli ve kalabalık bir pub olarak hizmet veriyordu. Biz çok beğendik ve dışarıdan adeta bir mimari eser olan otelimizi izlemeye doyamadık. Ama fiyatları pahalı gelebilir, 2 kadeh şaraba 12 sterlin verdik ve Avrupa gezginleri bilir ki bu, Avrupa’da şarap içmek için epey fazla bir para.

Bizim otelimizin gecelik ücreti 145 sterlindi. Oda küçük ve sevimli, banyosunun manzarası ise inanılmazdı. Lavaboya geçip York Minster’ın göz kamaştırıcı mimarisini izlemek bizim için hoş bir tecrübe oldu:)

York şehrinde ve aslında İngiltere’nin diğer küçük yerleşim yerlerinde de, odanıza çıkmadan önce size taze günlük süt veriyorlar, bu durum gerçekten çok hoşumuza gitti. Büyük ihtimalle odalarda bulunan çay-kahve seçeneklerine koyabilmeniz için, ama odada nefis çikolatalı kurabiyeler ve bir termos sütümüzle kalınca dayanamayıp bir yeme arası verdik.




York şehrinde otel seçimi


Otel seçimi konusuna gelirsek, şehir merkezi oldukça küçük olduğundan çok fazla seçenek beklemeyin. Diğer büyük şehirler gibi, örneğin Londra gibi kalabileceğiniz hosteller veya misafir evleri pek fazla değil. Bütçesine dikkat edenler için genelde butik öğrenci otelleri var. Fakat bu en küçük otellerde dahi, gecelik 60-70 sterlin altında oda bulmanız çok muhtemel değil, bu yüzden kalış süreniz kısaysa, bütçenizi çok zorlamayacaksa bizim otelimizi tavsiye ederiz. Beğenmezseniz şehrin tam merkezinde yer alan diğer otel alternatiflerini öneririz. Bu bahsi geçen fiyatlar şehrin sezon fiyatlarıdır, kış için fiyatlar daha uygun olarak bulunur. Christmas ve yılbaşı zamanı hariç tabi.

Karakteristik olarak, otellerde asansör yok. Epey dar merdivenlerden tırmanmanız gerekecek. Bu yüzden bagajınız çoksa alt katları tercih etmenizi öneririz. Ayrıca bir nokta daha, şehirde gece hayatı oldukça erken bitiyor, bu yüzden içmeye ve eğlenmeye gençler akşam 6-7 gibi başlamış oluyor. Mümkünse bir pub veya eğlence yerine yakın yerleri tercih edin. Böylece gece hayatına da şahit olmuş olursunuz.

Umarız York Konaklama konusunda fikir verebilmişizdir. Bu nostaljik ve güzel şehrin tadını çıkarın!



13 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentarios

No se pudieron cargar los comentarios
Parece que hubo un problema técnico. Intenta volver a conectarte o actualiza la página.
bottom of page