top of page
Kübra Tüne Güven

York Ulaşım Rehberi

York Ulaşım Rehberi yazımıza şehre gitmenin yollarıyla başlayalım. Şehir merkezine en yakın havalimanı Leeds Bradford Havalimanı olmakla beraber buraya direk uçuş bulamazsınız. En merkezi ve kolay seçenek olarak Londra’dan veya İngiltere/İskoçya şehirlerinden birinden trenle rahatlıkla geçebilirsiniz. Biletler erken satın alırsanız nispeten uygundur. Biz Oxford istasyonundan trenle Birmingham istasyonuna, oradan York istasyonuna geçmiştik. Tren bileti bakmak isterseniz aşağıdaki linki kullanabilirsiniz:


Şehir içi Ulaşım


York şehir içi ulaşımına gelince, şehirde metro bulunmuyor. Öncelikle şunu belirtmek gerek, şehir merkezini gezecekseniz ve fiziksel bir rahatsızlığınız yoksa, toplu taşımaya kesinlikle ihtiyaç duymayacaksınız. Zira şehir merkezinde turist atraksiyonlarının tümü çok kısa yürüme mesafesinde, tüm şehri baştan aşağı dolaşsanız zaten bir saatte bitirmiş olursunuz.

Fakat ben şehrin etrafındaki yerleri de görmek isterim, sadece merkezi gezmek yetmez derseniz, otobüs hatlarını takip etmelisiniz. Şehir içi otobüsler 10 dk dan yarım saate kadar aralıklarla kalkar (hattın ne kadar kullanıldığına bağlı olarak değişmekle beraber). Otobüs saatlerinin detayını bulabilmek için aşağıdaki siteyi kullanabilirsiniz.

Otobüs bileti fiyatları yetişkin tek kişilik 2 sterlindir.

Şehir içinde kanal turu yapmak isterseniz tur tekneleri ve motorları mevcut.


York Ulaşım Rehberi yazımıza arabayla seyahat edenler ile devam edelim. Araba park yerlerine bakarsak, York merkezine yakın beş adet park yeri bulunuyor. Altıncı park yeri yapım aşamasındaymış. Bu park yerleri akşam 8’de kapanıyor ne yazık ki, Pazar günleri ise akşam 6’ya kadar açık. Ayrıca gece boyu park edebileceğiniz bir mekan bulmakta zorlanabilirsiniz. Bizim önerimiz bu tatlı şehre trenle seyahat etmeniz ve merkezi yürüyerek gezmeniz, şehri gördüğünüzde bunun ne kadar kolay olduğunu anlayacaksınız. Ama yanımda arabam var derseniz park yerlerinin detayını ve ücretlerini aşağıdaki linkten güncel olarak takip edebilirsiniz.



17 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page