top of page
Kübra Tüne Güven

York Yeme-İçme

York Yeme-İçme listesinin maddeleri pek de York’a özgü yöresel yiyeceklerden oluşmuyor açıkçası, genelde İngiltere içerisindeki tüm şehirlerde mevcut olan yeme içme alışkanlıkları bu güzel Birleşik Krallık şehrinde de hakim.


York Şehrinde Yeme-İçme


Tüm dünya mutfaklarına ait restoranlar şehirde mevcut. Biz şehre ilk vardığımızda York Minster’ın hemen yakınında bir İtalyan restoranında yedik.

Ama ben buraya özgü olsun istiyorum derseniz İngiltere’nin meşhur Fish and Chips geleneğini deneyebilirsiniz. Dışı pane kızartılmış balık ve patates kızartması, en iyisi Londra’dadır, York şehrinde de denenebilir.

Şehirde büyük bir çikolata turizmine yatırım var, Chocolate Story başta olmak üzere bir sürü çikolata dükkanı var, orijinal bir şeyler bulabilir, yiyebilir ya da hediye götürebilirsiniz.

Bir de tabi ki İngiltere’nin diğer şehirlerinde olduğu gibi, sütlü çayınızı yudumlamadan ayrılmayın:)




Şehrin ünlü restoranlarına uğrayacağım derseniz buyrun:


Grill Room

The Grand Hotel & Spa, York’taki Grill Room, şehrin surlarına ve görkemli York Minster’e bakan rakipsiz manzaralar sunan hoş bir atmosferde klasik Avrupa mutfağı menüsüyle hizmet verir.

Loch Fyne, Walmgate.

Foss Nehri kıyısında bulunan Loch Fyne, yüksek tavanlarıyla ve rahatlatıcı atmosferiyle dikkat çeken bir restoran.

Mr P’s Curious Tavern

Küçük tabaklarda dünya lezzetleri sunarak tüm misafirlerine hitap eden bu restoranda yemeğinizin yanında birkaç kadeh içmeyi ihmal etmeyin.

Piccolinos, York

İtalyan yemeklerinden hoşlananlar için harika bir alternatif, mutlaka deneyin. Hemen merkezde yer aldığından kaçırmanız imkansız.

Whippet Inn

Aslında bir Steakhouse olmakla beraber vejeteryan yemekler konusunda ve bira/şarap seçeneklerinde başarılı bir restoran, deneyebilirsiniz.

Blue Bicycle

Özellikle balık yemek ve şarap içmek için gidebileceğiniz şık ve ödüllü bir mekan. Tatlılarından denemeyi unutmayın.

Dawnay Arms

Geniş yemek yelpazesinin yanı sıra yöresel ev yemeklerini deneyebileceğiniz mekan. York şehrinin hemen dışında yer alıyor, toplu taşıma veya araba kullanabilirsiniz.

Sidings Hotel & Restaurant

Atmosfer açısından müthiş bir restoran. Bizim gibi nostalji ve tren tutkunlarına hitap edeceğinden eminiz. Yemeğinizi yedikten sonra bir sürü fotoğraf çekinmeyi unutmayın!




20 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

留言

無法載入留言
似乎有技術問題。請重新連線或重新整理頁面。
bottom of page