top of page
Kübra Tüne Güven

Belçika'nın En İyi Beş Çikolatacısı

1. Pierre Marcolini


Lüksten hoşlanan gezginlerimizi, hem göze hem damağa hitap eden harikulade çikolatalarıyla Pierre Marcolini’nin şık dükkânına misafir edebiliriz. Belçika’nın en başarılı çikolata üreticilerinden Pierre Marcolini, çikolatasını Meksika, Venezuella, Ekvator gibi yerlerden satın aldığı işlenmemiş kakao çekirdeklerinden kendisi üretiyor ve tüm yapım aşamasıyla bizzat kendisi ilgileniyor. Listemizin diğer lezzet mekânlarına göre çok daha pahalıca olan bu harika mağaza, Belçika (Brüksel) dışında Londra, Paris gibi büyük şehirlerde de mevcut. Zira Pierre Marcolini, artık bir Belçika çikolatacısından çok daha öte, dünyaca tanınan büyük bir marka. Satın alacak bütçeyi ayıramasanız dahi, vitrinini bir kuyumcu dükkanı gibi izleyebileceğiniz mağazalarından birine mutlaka uğramanızı öneririz.






2. Neuhaus


Pralin kelimesini duymuşsunuzdur. Bayramlarda çok da kaliteli olmayan versiyonları her evde bulunurdu. Dışı sert çikolata kaplı, içi ise daha sütlü ve yumuşak bir kıvamda olan bu çikolataların farklı aromaları da mevcuttu. Bu çikolata türünü bulan kişi ise Jean Neuhaus, elbette sizin yediklerinizden katbekat farklı ve lezzetli versiyonlarını. Neuhaus, yani 1800’lü yıllarda yaşamış ve 1912 yılında pralini keşfetmiş olan kişi, aslında bir eczacıydı. Çikolatayı ise, tadı çok kötü olan ilaçlarını kaplamak ve içilebilir hale getirmek için kullanırdı. Siz de bu tarihi çikolatacının pralinlerinden ve bir çok çikolata çeşidinin birinden denemek isterseniz, Brüksel’de Galerie de la Reine pasajındaki dükkanını mutlaka ziyaret ediniz.




3. Wittamer


Yüz sene kadar önce, Brüksel’de modern bir pastane olarak hizmet vermeye başlamış Wittamer, 1999 senesinde Belçika kraliyet ailesi Philippe & Mathilde düğününün pastasını yapmasıyla beraber kendi zirvesine ulaşmış. Çikolatanın tahmin bile edemeyeceğiniz tatlarda ve çeşitlerde üretimini yapan mağaza, sizi şaşırtmayı mutlaka başaracaktır. Baharatlı çikolatalardan deneyebilir, sevdiklerinize “krallara layık” bu mekandan harika hediyeler alabilirsiniz.







4. Galler


Bu markayı muhtemelen free shop alışverişi yapmış gezginlerimiz bolca duydular ve denediler, fakat yine de hak ettiği yeri listemizde vermemek, bir haksızlık olurdu. Farklı renk ve çeşitlerde çubuk çikolatalarıyla tüm dünyaya yayılmış bu marka, Belçika’nın birçok farklı şehrinde (Brugge, Brüksel, Antwerp, Charleroi vs.) bulunuyor, dilediğiniz şubesine gidebilirsiniz. Kişisel tercihim beyaz çikolatasıdır.













5. Elisabeth

Diğer çikolatacılar kadar aşırı ilgi görmemiş, ama aslında harika bir dükkan tasarımına ve müthiş lezzetlere ev sahipliği yapan bu mağazaya fikrimce mutlaka uğramalısınız. Özellikle Christmas zamanlarında harika süslemeleri ve çikolata-şeker tasarımlarıyla benim çok dikkatimi çeken bu dükkanda değişik lezzetler denemenizi öneriyorum. Brüksel’deki dükkan içerisinde Çokomel benzeri çikolata kaplı marşmelovlardan denemeyi sakın unutmayın.



1.091 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page